Sluit

Reserveer jouw plaatsen

We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (vrijdag en zaterdag) doorheen het jaar. Via deze boekingsmodule kan je niet enkel de beschikbare dagen en momenten raadplegen, maar ook meteen jouw plaatsen reserveren. Tot binnenkort in Ieper?

Meerdere medailles op World Beer Awards 2022!

VERKOZEN TOT BESTE DUBBEL BIER VAN BELGIË

Vorige week werden de resultaten bekend gemaakt van de World Beer Awards 2022, beter bekend als de meest prestigieuze bierprijzen ter wereld! 

Daar waar onze Wipers Times Blond (voorheen Wipers Times 14) vorig jaar nog verkozen werd als ‘beste blond bier van België’ met een gouden medaille en de titel van ‘Country Winner’, krijgt onze Wipers Times Dubbel dit jaar diezelfde eer! In de categorie ‘Belgian Style Dubbel’ werd ons bier, dat pas in de zomer van 2021 het levenslicht zag, dus meteen bekroond met zowel een gouden medaille als de onvolprezen titel ‘Country Winner’. Dat betekent dat Wipers Times Dubbel niet enkel verkozen werd tot het ‘beste dubbel bier van België’ maar dat het eveneens nog kans maakt om verkozen te worden tot het beste dubbel bier ter wereld. Het resultaat hiervan wordt bekend gemaakt eind augustus. 

ZILVER VOOR TREMIST

Ons saison bier Tremist wordt net als vorig jaar terug beloond met een zilveren medaille in de categorie ‘Saison’. Tremist is een koperblond, verfrissend bier (type saison) van 6,4 % alc.vol. Het is een samenwerking tussen Brouwerij Kazematten en het Belgische designmeubelbedrijf Extremis uit Poperinge. Tremist weerspiegelt perfect een zonnige dag in een glas fris, blond bier. Lichtjes gesluierd en mooi afgerond met een romig witte schuimkraag. Het is zonder meer een sublieme dorstlesser. 

De saison is een bierstijl die zijn oorsprong vindt uit de tijd dat de boeren bier brouwden in de rustige winterperiode om de dorstige kelen van de vele seizoenarbeiders te laven in de warme zomermaanden.

BRONS VOOR WIPERS TIMES TRIPEL

Wipers Times Tripel verscheen net als Wipers Times Dubbel pas in de zomer van 2021 en behaalt een straffe bronzen medaille in de drukbezette categorie ‘Belgian Style Tripel’.   
Wipers Times Tripel is een fruitig en volmondig bier van hoge gisting (8,2% alc vol), gekenmerkt door zijn roodgouden kleur en zacht bittere afdronk. Net zoals de Wipers Times Blond wordt de tripel gebrouwen met 4 granen, 4 kruiden en uitsluitend streekeigen hop. De granen bestaan uit gerstemout, tarwemout, maïsvlokken en haver. Het wordt afgewerkt met 4 kruiden, namelijk koriander, sinaasappelschil, zoethout en het zaad van de mariadistel (die ook afgebeeld staat op voorpagina van het satirisch soldatenkrantje ‘The Wipers Times’).