Sluit

Reserveer jouw plaatsen

We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (vrijdag en zaterdag) doorheen het jaar. Via deze boekingsmodule kan je niet enkel de beschikbare dagen en momenten raadplegen, maar ook meteen jouw plaatsen reserveren. Tot binnenkort in Ieper?

Wipers Times Dubbel

Bruin volmondig bier (6,5% alc vol) van hoge gisting met streekeigen hop, gekenmerkt door zijn dieprode gloed en romige schuimkraag. Wipers Times Dubbel wordt gebrouwen naar de klassieke abdijbieren benadering met dubbel zoveel mout als bij Wipers Times Blond. 

Kenmerken

Kleur Donker
Type bier Dubbel / Hoge gisting
Alcoholvolume 6,5%
° Plato 15,3
Schenktemperatuur 6 - 10°
Kleur (EBC) 45
Bitterheid (EBU) 20
Houdbaarheid 2 jaar (fles) / 18 maanden (vat)
Verpakking Fles: 75 cl / 33 CL - Vat: 20L

Kleur

Wipers Times Dubbel combineert een dieprode gloed met een romige en frivole schuimkraag.

Karakter, smaak, aroma's

Wipers Times Dubbel staat garant voor een aroma met een ongebreidelde generositeit. De verfrissende geuren van steranijs en kruidnagel passen perfect bij de aangename fruitigheid van appel en oranjebloesem. Dankzij de aanvulling van gember, kaneel en nootmuskaat krijgt het bier een heerlijk complexe smaak. Toetsen van gebrande karamel en zachte biscuit geven het geheel een aangename volmondigheid. Een vlot doordrinkbaar bier dat eindigt met een sublieme nootachtige smaak. 

Culinair

Gegrilde lamskroon of een goed gekruid stoofpotje (van wild) heeft aan Wipers Times Dubbel een ideale sparringpartner. Een dessert van mokka ijs met stukjes speculaas is eveneens een uitgelezen combinatie.

Ontdek onze andere bieren