Sluit

Reserveer jouw plaatsen

We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (vrijdag en zaterdag) doorheen het jaar. Via deze boekingsmodule kan je niet enkel de beschikbare dagen en momenten raadplegen, maar ook meteen jouw plaatsen reserveren. Tot binnenkort in Ieper?

Breng eens een bezoekje 
aan onze brouwerij

Ben je nieuwsgierig naar het verhaal van onze brouwerij en de historiek van onze unieke locatie? Je even helemaal verdiepen in ons brouwproces? Dan verwelkomen we je graag tijdens één van onze brouwerijbezoeken. We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (vrijdag en zaterdag) doorheen het jaar. Via onderstaande knop of via 'boeken' (rechtsbovenaan uw scherm) kan je meteen jouw plaatsen op een eenvoudige manier reserveren! Tot binnenkort in Ieper? 

TARIEVEN & FORMULES

Reguliere rondleidingen: voor €12 per persoon kan je de brouwerij bezoeken en 3 bieren degusteren. Dit soort brouwerijbezoek kan je dus, zoals hierboven aangegeven, eenvoudig online reserveren. Voor kinderen t.e.m. 15 jaar betaal je €4. Je hoeft niet te reserveren voor kinderen en je kan dit ter plaatse betalen.

Privé rondleidingen: de brouwerij kan iedere dag bezocht worden op afspraak. Groepen van minimaal 15 personen betalen €15 per persoon inclusief geschenkverpakking. Groepen kleiner dan 15 personen zijn eveneens welkom maar betalen dan weliswaar een toeslag tarief voor onze gids. Duur van een privé-rondleiding met degustatie: 90 min. Reservatie via visit@kazematten.be is absoluut noodzakelijk!

SLUITINGSDAGEN 2024

 • zaterdag 13 januari

 • zondag 18 augustus t.e.m. zondag 1 september

Laat je op sleeptouw nemen door onze gids Bart

Na de rondleiding kan je natuurlijk onze bieren degusteren

DE VERSCHILLENDE STAPPEN VAN ONS BROUWPROCES

 • Waterbehandeling

  Een gespecialiseerde waterbehandeling maakt van stadswater geschikt brouwwater.

 • Moutmolen

  Een moutmolen breekt de gekiemde en gedroogde gerst zodat het zetmeel tijdens het brouwproces gemakkelijk op kan lossen in het brouwwater.

 • Brouwketel

  In de brouwketel worden de gemalen, vermoute en ruwe granen opgelost in opgewarmd brouwwater, en omgezet tot vergistbare suikers. Dit maisch-proces neemt ongeveer anderhalf uur in beslag vooraleer alle zetmeel is omgezet in vergistbare suikers.

 • Filterkuip

  De filterkuip scheidt de draf van de wort tijdens een 3 uur durend filtratieproces.

 • Kookketel

  In de kookketel wordt het suikerrijke zoete wort gedurende anderhalf uur samen met de hop en de kruiden gekookt.

 • Platenwisselaar

  De platenwisselaar koelt het wort af tot op de gisting temperatuur. Het hierdoor opgewarmde water vangen we op in een warmwatertank, en wordt de dag nadien gebruikt voor het volgende brouwsel. 

 • Gistingtanks

  In de gistingtanks vangen we de afgekoelde wort op om vergist te worden met een speciaal geselecteerde bovengist. De gist zet de wortsuikers in een week tijd om in alcohol.

 • Rijpen

  Daarna lagert en rijpt het jonge bier nog een viertal weken na op onze twee lagertanks om op volle smaak te komen, vooraleer het bier wordt afgevuld in flessen of vaten.

Onze brouwmeester Koen en boer Rik

Onze brouwmeester Koen stort handmatig de grondstoffen en haalt na het brouwproces ook eigenhandig de draf terug uit de kookketels. Gezien de korte keten filosofie ons nauw aan het hart ligt, komt boer Rik de draf dan ook zelf ophalen om te mengen in het voedsel voor zijn koeien. 

De Ieperse vestingen

Beleef Ieper & de westhoek

Even uitblazen? Ieper, en de Westhoek bij uitbreiding, is een fantastische streek om even wat gas terug te nemen en te genieten. Het is absoluut niet voor niets dat de Westhoek en de 'Grote Goesting' in één adem worden genoemd. 

Event- en vergaderruimte - Brouwerij Kazematten

Dé meeting- of eventlocatie bij uitstek

Sinds eind 2019 is ook de 3de souterrain van onze brouwerij volledig gerenoveerd. Deze ruimte leent zich uitstekend voor een bedrijfsevenement! Concert? Seminarie? Receptie? You name it. Ons eventteam staat voor je klaar. Mail ons gerust via info@kazematten.be voor meer informatie en tarieven.