Sluit

Reserveer jouw plaatsen

We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (vrijdag en zaterdag) doorheen het jaar. Via deze boekingsmodule kan je niet enkel de beschikbare dagen en momenten raadplegen, maar ook meteen jouw plaatsen reserveren. Tot binnenkort in Ieper?

Wipers Times Tripel

Wipers Times Tripel is een fruitig en volmondig bier van hoge gisting (8,2% alc vol), gekenmerkt door zijn roodgouden kleur en zacht bittere afdronk. Net zoals de Wipers Times Blond wordt de tripel gebrouwen met 4 granen, 4 kruiden en uitsluitend streekeigen hop. De granen bestaan uit gerstemout, tarwemout, maïsvlokken en haver. Het wordt afgewerkt met 4 kruiden, namelijk koriander, sinaasappelschil, zoethout en het zaad van de mariadistel (die ook afgebeeld staat op voorpagina van het satirisch soldatenkrantje ‘The Wipers Times’).

Kenmerken

Kleur Blond
Type bier Tripel / Hoge gisting
Alcoholvolume 8,2%
° Plato 19
Schenktemperatuur 6 - 10°
Kleur (EBC) 20
Bitterheid (EBU) 17
Houdbaarheid 2 jaar (fles) / 1 jaar (vat)
Verpakking Fles: 75 cl / 33 CL - Vat: 20L

Kleur

Wipers Times Tripel wordt gekenmerkt door zijn donkergouden kleur en rijkelijke schuimkraag. 

Karakter, smaak, aroma's

De geur van Wipers Times Tripel verraadt lekker veel zoete vruchten zoals abrikoos, mango en banaan. Doordat het bier afgewerkt wordt met verschillende kruiden als koriander, sinaasappelschil en zoethout ontwaar je eveneens een lichte kruidigheid die zorgt voor een mooi evenwicht in de smaak. De romige volmondigheid en zachte fruitigheid spelen de hoofdrol bij Wipers Times Tripel. 

Culinair

Wipers Times Tripel is een absolute bondgenoot van gerechten uit de Aziatische keuken. Maak je van tijd tot tijd al eens een fruitige sabayon? Gebruik dan zeker eens Wipers Times Tripel als basis voor jouw recept. 

Ontdek onze andere bieren