Sluit

Reserveer jouw plaatsen

We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (vrijdag en zaterdag) doorheen het jaar. Via deze boekingsmodule kan je niet enkel de beschikbare dagen en momenten raadplegen, maar ook meteen jouw plaatsen reserveren. Tot binnenkort in Ieper?

“Foodpairing tip: caesarsalade met kip. Het zachte bier spoelt de zoute smaken van de parmezaan, het spek en de ansjovis weg en tilt de kip mooi omhoog, wat het geheel in balans brengt.” Sofie Vanrafelghem - biersommelier

Wipers Times Blond

Wipers Times Blond is een blond speciaal bier (6,2% alc vol) van hoge gisting, gebrouwen met 4 granen en uitsluitend gehopt met streekeigen hop. Het bier wordt afgewerkt met 4 kruiden waaronder ook het zaad van de geneeskrachtige Mariadistel, die ook afgebeeld staat op voorpagina van het satirisch soldatenkrantje ‘The Wipers Times’.

Kenmerken

Kleur Blond
Type bier Hoge gisting
Alcoholvolume 6,2 %
° Plato 14,6
Schenktemperatuur 6 - 10°
Kleur (EBC) 11
Bitterheid (EBU) 19
Houdbaarheid 18 maanden (fles) / 15 maanden (vat)
Verpakking Fles: 75 cl / 33 CL - Vat: 20L

Kleur

Het bier heeft een intens goudgele kleur en is zeer uitnodigend dankzij een stevige crèmekleurige schuimkraag. 

Karakter, smaak, aroma's

Wipers Times Blond is een prachtig huwelijk tussen verfrissende, kruidige smaken en weelderige, zaligmakende zoete fruitsmaken. Het is een heuse symbiose van enerzijds citrus en limoen in de geur en anderzijds fluweelzachte vanille & zoete honing in de smaak. De florale toetsen zorgen voor een meesterlijk parfum maar meteen ook voor een goede doordrinkbaarheid. De hoofdingrediënten hop, mout en andere granen zijn de hofleveranciers van de perfect gebalanceerde smaak en de kruiden eisen een hoofdrol op in de heerlijke geur en frisse nasmaak. 

Culinair

Door de grote aanwezigheid van citrus en de uitgesproken frisse toetsen komt Wipers Times Blond ten volle tot zijn recht in combinatie met visgerechten en schaaldieren. 

Ontdek onze andere bieren