Sluit

Reserveer jouw plaatsen

We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (vrijdag en zaterdag) doorheen het jaar. Via deze boekingsmodule kan je niet enkel de beschikbare dagen en momenten raadplegen, maar ook meteen jouw plaatsen reserveren. Tot binnenkort in Ieper?

Kleur

Tremist weerspiegelt perfect een zonnige dag in een glas fris, blond bier. Lichtjes gesluierd en mooi afgerond met een romig witte schuimkraag.

Karakter, smaak, aroma's

De geur onthult een onstuimige complexiteit, waarbij het lijkt alsof elk van de ingrediënten staat te trappelen om zijn zegje te doen. Het is een sublieme aaneenschakeling van smaaksensaties: een zoete aanzet die meteen opgevangen wordt door een kordaat moutaroma, gevolgd door een verfrissende kruidigheid die op zijn beurt overgaat in een evenwichtige bittere nasmaak. De aroma’s van rode appel, zeste van citrusvruchten, gerookt hout en een vleugje vanille zorgen voor een uiterst gebalanceerd smaakpalet. Een sublieme dorstlesser. 

Culinair

Dankzij de complexiteit van het bier kan het een mooi contrast vormen met allerlei kruidige kazen, maar evengoed een gesmaakte compagnon zijn van hartige hapjes en amuses. Dankzij zijn aardse en aangename volmondigheid is het ook een perfecte match bij mosselen, asperges en gegrild vlees. 

Tremist

Tremist is een koperblond, verfrissend bier (type saison) van 6,4% alc.vol. Het is een samenwerking tussen Brouwerij Kazematten en het Belgische designmeubelbedrijf Extremis uit Poperinge. Het bier werd voor het eerst gelanceerd in oktober 2010 naar aanleiding van de voorstelling van de intussen wereldbekende picknicktafel “Hopper” van Extremis.

Oorspronkelijk was het bier bedoeld om aan klanten aan te bieden, maar intussen is het ook verkrijgbaar in drankhandels en is het erkend als streekproduct van de Westhoek. Tremist wordt gebrouwen met hop van het eigen hopveld van Dirk Wynants, designer en oprichter van Extremis. 

De saison is een bierstijl die zijn oorsprong vindt uit de tijd dat de boeren bier brouwden in de rustige winterperiode om de dorstige kelen van de vele seizoenarbeiders te laven in de warme zomermaanden.

Kenmerken

Kleur Blond
Type bier Hoge gisting
Alcoholvolume 6,4%
° Plato 14,8
Schenktemperatuur
Kleur (EBC) 8
Bitterheid (EBU) 38
Houdbaarheid 2,5 jaar (fles) / 15 maanden (vat)
Verpakking Fles: 75 cl / 33 CL - Vat: 20L

Ontdek onze andere bieren