Sluit

Réservez vos places

We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (van woensdag t.e.m. zaterdag) doorheen het jaar. Via deze boekingsmodule kan je niet enkel de beschikbare dagen en momenten raadplegen, maar ook meteen jouw plaatsen reserveren. Tot binnenkort in Ieper?

Breng eens een Bezoekje 
aan onze brouwerij

Ben je nieuwsgierig naar het verhaal van onze brouwerij en de historiek van onze unieke locatie? Je even helemaal verdiepen in ons brouwproces? Dan verwelkomen we je graag tijdens één van onze brouwerijbezoeken. We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (van woensdag t.e.m. zaterdag) doorheen het jaar. Via onderstaande knop of via 'boeken' (rechtsbovenaan uw scherm) kan je meteen jouw plaatsen op een eenvoudige manier reserveren! Tot binnenkort in Ieper? 

TARIEVEN & FORMULES

Reguliere rondleidingen: voor €10 per persoon kan je de brouwerij bezoeken en 3 bieren degusteren. Dit soort brouwerijbezoek kan je dus, zoals hierboven aangegeven, eenvoudig online reserveren. Voor kinderen t.e.m. 15 jaar betaal je €4. Je hoeft niet te reserveren voor kinderen en je kan dit ter plaatse betalen.

Privé rondleidingen: de brouwerij kan iedere dag bezocht worden op afspraak. Groepen van minimaal 15 personen betalen €12,5 per persoon inclusief geschenkverpakking. Groepen kleiner dan 15 personen zijn eveneens welkom maar betalen dan weliswaar een toeslag tarief voor onze gids. Duur van een privé-rondleiding met degustatie: 90 min. Reservatie via visit@kazematten.be is absoluut noodzakelijk!

Notre guide Bart vous expliquera tout

Après la visite, vous pourrez bien sûr déguster nos bières

LE PROCESSUS DE BRASSAGE

  • Traitement de l'eau

    Un traitement spécial permet d'utiliser l'eau de ville. 

  • Moulin à malt

    Un moulin à malt broie l'orge germé et séché de manière à ce que l'amidon se dissolve facilement dans l'eau de brassage. 

  • Brassin

    Dans les brassins, les grains broyés, le moût et les grains crus sont dissous dans l'eau de brassage chauffée et convertis en sucres fermentescibles. Cette opération de saccharification, prend environ une heure et demie. 

  • Bac de décantation

    Un séjour de 3 heures dans un bac de décantation permet de séparer le marc du moût de malt. 

  • Cuiseur

    Le moût de malt riche en sucres est mis à cuire avec le houblon et les aromates pendant une heure et demie. 

  • Échangeur de plaques

    L'échangeur de plaques refroidit le moût jusqu'à la température de fermentation. L'eau ainsi réchauffée est recueillie dans une cuve et utilisée ensuite pour le brassin suivant. 

  • Cuves de fermentation

    Le moût refroidi est recueilli dans les cuves de fermentation et traité au moyen d'une levure spécialement sélectionnée pour la haute fermentation. 

  • Maturation

    La bière est ensuite entreposée pendant quatre semaines dans nos deux cuves afin de mûrir et dégager tous ses arômes, avant d'être mise en bouteille ou en fûts.

Notre maître brasseur Koen et le fermier Rik

Onze brouwmeester Koen stort handmatig de grondstoffen en haalt na het brouwproces ook eigenhandig de draf terug uit de kookketels. Gezien de korte keten filosofie ons nauw aan het hart ligt, komt boer Rik de draf dan ook zelf ophalen om te mengen in het voedsel voor zijn koeien. 

De Ieperse vestingen

Beleef ieper & de westhoek

Even uitblazen? Ieper, en de Westhoek bij uitbreiding, is een fantastische streek om even wat gas terug te nemen en te genieten. Het is absoluut niet voor niets dat de Westhoek en de 'Grote Goesting' in één adem worden genoemd. 

Event- en vergaderruimte - Brouwerij Kazematten

Dé meeting- of eventlocatie bij uitstek

Sinds eind 2019 is ook de 3de souterrain van onze brouwerij volledig gerenoveerd. Deze ruimte leent zich uitstekend voor een bedrijfsevenement! Concert? Seminarie? Receptie? You name it. Ons eventteam staat voor je klaar. Mail ons gerust via info@kazematten.be voor meer informatie en tarieven.