Sluit

Book your places

We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (van woensdag t.e.m. zaterdag) doorheen het jaar. Via deze boekingsmodule kan je niet enkel de beschikbare dagen en momenten raadplegen, maar ook meteen jouw plaatsen reserveren. Tot binnenkort in Ieper?

Breng eens een Bezoekje 
aan onze brouwerij

Ben je nieuwsgierig naar het verhaal van onze brouwerij en de historiek van onze unieke locatie? Je even helemaal verdiepen in ons brouwproces? Dan verwelkomen we je graag tijdens één van onze brouwerijbezoeken. We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (van woensdag t.e.m. zaterdag) doorheen het jaar. Via onderstaande knop of via 'boeken' (rechtsbovenaan uw scherm) kan je meteen jouw plaatsen op een eenvoudige manier reserveren! Tot binnenkort in Ieper? 

TARIEVEN & FORMULES

Reguliere rondleidingen: voor €10 per persoon kan je de brouwerij bezoeken en 3 bieren degusteren. Dit soort brouwerijbezoek kan je dus, zoals hierboven aangegeven, eenvoudig online reserveren. Voor kinderen t.e.m. 15 jaar betaal je €4. Je hoeft niet te reserveren voor kinderen en je kan dit ter plaatse betalen.

Privé rondleidingen: de brouwerij kan iedere dag bezocht worden op afspraak. Groepen van minimaal 15 personen betalen €12,5 per persoon inclusief geschenkverpakking. Groepen kleiner dan 15 personen zijn eveneens welkom maar betalen dan weliswaar een toeslag tarief voor onze gids. Duur van een privé-rondleiding met degustatie: 90 min. Reservatie via visit@kazematten.be is absoluut noodzakelijk!

Our guide Bart will explain you everything

After the tour, you can of course taste our beers

BREWING PROCESS

  • Water treatment

    Special water treatment makes city water appropriate for brewing.

  • Malt mill

    The malt is crushed in a malt mill to allow the enzymes to easily dissolve during the brewing process.

  • Brew kettle

    The milled, malted and raw grains are dissolved in heated brewing water and converted into fermentable sugars. This mashing process takes about an hour and a half to convert all the starch into sugar.

  • Lauter kettle

    The lauter kettle separates the liquid wort from the spent grains.

  • Cooking kettle

    The sweet wort, together with hops and spices are cooked for an hour and a half in the boiler. 

  • Heat exchanger

    The heat exchanger cools down the wort to the fermentation temperature. We recover the brew water in a hot water tank, and use it for our next brew. 

  • Fermenter

    Once the wort has cooled down, we ferment it with a specially selected top yeast. The yeast converts the sugars from the malt into alcohol. This takes about one week. 

  • Maturation

    Afterwards the young beer still needs to lager and mature in our two lager tanks in order to reach an optimal flavor. After the maturation process we bottle or keg the beer.  

Our brewmaster Koen and farmer Rik

Onze brouwmeester Koen stort handmatig de grondstoffen en haalt na het brouwproces ook eigenhandig de draf terug uit de kookketels. Gezien de korte keten filosofie ons nauw aan het hart ligt, komt boer Rik de draf dan ook zelf ophalen om te mengen in het voedsel voor zijn koeien. 

De Ieperse vestingen

Beleef ieper & de westhoek

Even uitblazen? Ieper, en de Westhoek bij uitbreiding, is een fantastische streek om even wat gas terug te nemen en te genieten. Het is absoluut niet voor niets dat de Westhoek en de 'Grote Goesting' in één adem worden genoemd. 

Event- en vergaderruimte - Brouwerij Kazematten

Dé meeting- of eventlocatie bij uitstek

Sinds eind 2019 is ook de 3de souterrain van onze brouwerij volledig gerenoveerd. Deze ruimte leent zich uitstekend voor een bedrijfsevenement! Concert? Seminarie? Receptie? You name it. Ons eventteam staat voor je klaar. Mail ons gerust via info@kazematten.be voor meer informatie en tarieven.